Klimaatakkoord ondertekent in energieleverende wijk

Klimaatakkoord ondertekent in energieleverende wijk

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) ondertekende namens 1.500 leden het Klimaatakkoord. Dat deed de Vereniging te midden van bewoners van De Wals, een nieuwe, energieleverende woonwijk in Voorhout.

“Deze wijk is een droom die werkelijkheid wordt”, aldus Adriaan Harthoorn, van For Your Energy Freedom (4YEF), die het Plusleven-totaalconcept voor de wijk ontwikkelde. “Als ik bewoners hoor zeggen dat ze blij zijn om hier te wonen, raakt dat mijn hart. We praten over het Klimaatakkoord van Parijs en Nederland, maar hier gebeurt het echt. Niks energieneutraal, deze huizen zijn energiepositief. En dit kan ook in bestaande huizen.”

Yvonne van der Hulst, van Van der Hulst Bouwbedrijf, vult hem aan: “Dit is nu nog een uitzondering, maar het is goed opschaalbaar. Dit gaat groot worden. We gaan hier veel verder dan de wet voorschrijft. We knopen gebouw, energie en auto aan elkaar, en dan houden we nog steeds energie over. En we denken als bewoners: waar willen ze ventilatie en daglicht?”

Bewoonster Marielle van Bemmel onderschrijft dit: “Onze energierekening bedraagt achttien euro per maand. En alles werkt, zonder gedoe en zonder aardgas. De elektrische deelauto’s komen nog. Ik denk dat veel Nederlanders er gelukkig van kunnen worden om in zo’n huis te wonen.”

Meer informatie Van der Hulst Bouwbedrijf

Sluit Menu

[oceanwp_library id=”5785″]