Eerste Active House van Nederland te koop

Eerste Active House van Nederland te koop

Goed nieuws voor mensen die wooncomfort hoog in het vaandel hebben staan, het eerste nieuwgebouwde Active House van Nederland staat te koop.

Het House of Tomorrow Today is in 2014 in opdracht van Jos Lichtenberg gerealiseerd als eigen woning, maar ook als demo en experiment. HoTT verenigt Active House-kwaliteiten en Slimbouwen-beginselen. Het ontwerp is van KAW/e uit Eindhoven.

HoTT laat de stand der techniek zien op het gebied van gezond binnenklimaat, decentrale energieopwekking en bouwprocesinnovatie. Met bijna 100 m2 PV wordt genoeg gratis stroom opgewekt voor de warmtepomp (lucht-water) en dus de verwarming en koeling van de woning, voor het huishoudelijk gebruik en voor elektrisch rijden.

Aorta met demontabele afdekking

HoTT heeft een energieoverschot op jaarbasis zonder concessies te doen aan comfort en gezondheid. HoTT scoort dus ook zeer goed in de Active House radar en daarnaast ook andere duurzaamheidsinstrumenten zoals GPR-gebouw.

HoTT omvat tevens vele innovaties die destijds i.s.m. leveranciers in dit project zijn gedemonstreerd, bijvoorbeeld i.r.t. domotica, arbotechniek, een low embodied energy brick, een aorta met demontabele afdekking, etc.

Eigenaar Jos Lichtenberg heeft de smaak te pakken en gaat in Limburg een tweede Active House realiseren.

Neem een kijkje in de Active House-woning

Sluit Menu

[oceanwp_library id=”5785″]