In 10 stappen een Active House

In 10 stappen een Active House

Active House NL introduceert ‘In 10 stappen een Active House’. Door de stappen te volgen kan gegarandeerd een Active House worden verkregen.

Als je een goede, gezonde* woning wil ontwerpen, moet je van goede huize komen. Je hebt te maken met regelgeving als Bouwbesluit en BENG. Je moet helder op het netvlies hebben wat de definitie voor een gezonde woning is, daarnaast wil je de opdrachtgever zoveel tegemoet komen in hun wensen.

Om ontwerpers het leven wat eenvoudiger te maken, is een stappenplan ontwikkeld. Active House heeft als visie dat comfort-, energie- en milieuaspecten in een woning in balans moeten zijn. Het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners staat hierbij centraal. Het resultaat is dan ook een gezonde, comfortabele woning waar bewoners zich erg prettig in voelen.

Naast de Active House-specificaties, waarin wordt aangeven welke prestaties er van een Active House worden verwacht, zijn er ook ontwerprichtlijnen die gebruikt kunnen worden in de eerste fasen van het ontwerp. Active House NL introduceert nu de richtlijn ‘In 10 stappen een Active House’.

Door de stappen te volgen worden de essentiële kenmerken van een Active House meegenomen in het ontwerp van de woning. Met het stappenplan kan gegarandeerd een Active House worden verkregen.

We hebben alle 10 stappen helder voor u op een rijtje gezet, op een aparte pagina van onze website:

Active House in 10 stappen

U kunt hier de tekst ook downloaden:

    ACTIVE HOUSE STAPPENPLAN

Sluit Menu

[oceanwp_library id=”5785″]