Praktisch boek over Duurzaam Bouwen

Praktisch boek over Duurzaam Bouwen

Voor het technisch onderwijs schreef Jos Lichtenberg het boek Duurzaam Bouwen, maar het is niet alleen voor studenten. Een aanrader voor iedereen die ‘iets’ met duurzaamheid wil.

Duurzaam bouwen behandelt de nog jonge geschiedenis van duurzaamheid in de context van de gebouwde omgeving. De onderwerpen zijn onder andere de klimaatverandering, een circulaire samenleving en sociale duurzaamheid zoals eerlijke arbeid en de inclusieve samenleving.

Ruim aandacht wordt besteed aan duurzaam ontwerpen en ontwikkelen van gebouwen en producten. Daarbij komen nieuwe visies op bouwen die het gebruik centraal stellen, uitgebreid aan bod, zoals Slimbouwen, Active House en Passive House. Verder wordt er uitleg gegeven over analysemethoden om duurzaamheid te kunnen beoordelen.

Duurzaam bouwen is primair bedoeld voor bachelorstudenten binnen het hoger technisch onderwijs, en is ook geschikt als kennisbron voor zelfstudie. Formules en rekenwerk zijn zo veel mogelijk vermeden. Het boek is zeer toegankelijk geschreven en biedt een goede basis voor verdere verdieping.

Jos Lichtenberg overhandigde het boek aan Koen Maas. Lichtenberg: “Hopelijk draagt het boek bij aan een acceleratie van een ontwikkeling die nog niet de urgentie heeft die het zou moeten hebben.”

Via de Link is het boek Duurzaam Bouwen – Een praktische inleiding voor Built Environment van Boom Uitgevers te bestellen.

Over Lichtenberg
Jos Lichtenberg is emeritus hoogleraar Bouwproductontwikkeling aan de TU Eindhoven. Duurzaamheid en innovatie vormen de rode draad in zijn loopbaan. Sinds zijn emeritaat richt hij zich op advieswerk voor industriële bedrijven en vastgoedorganisaties.

Sluit Menu

[oceanwp_library id=”5785″]