Aan de slag in Het Dorp

Aan de slag in Het Dorp

In Het Dorp vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plaats.

Het Dorp in Arnhem wordt stap voor stap vernieuwd. Van een wijk  uitsluitend voor mensen met een beperking tot een gemêleerde, groene en duurzame wijk waar zowel mensen mét, als mensen zonder beperking wonen.

Een van die stappen is een nieuw zorgappartementengebouw in Arnhem ontworpen vanuit de Active House-visie. Het gebouw is de eerste fase vaneen groter zorgcomplex dat Siza wil gaan ontwikkelen op dit terrein.

Het zeslaagse zorggebouw is bijzonder qua opzet; het heeft een terrassen-structuur aan de ene helft, terwijl de terrassen omgekeerd aan de andere helft getrapt een kolomvrij atrium vormen. Eén laag van het gebouw ligt aan drie zijden verdiept in het landschap.

In het grote atrium en het lab onder het atrium wordt gewerkt aan nieuwe zorgtoepassingen. In de zorgappartementen komen cliënten die na het oplopen van een trauma opnieuw eenvoudige dagelijkse zaken moeten leren.

Over Het Dorp

De realisatie van Het Dorp in Arnhem, ruim 50 jaar geleden, was een grootse stap in de emancipatie van mensen met een beperking. De uitgangspunten van toen zijn nog altijd actueel, maar het denken over zorg, zelfstandigheid en wonen is verder ontwikkeld. Mensen met een beperking willen zo zelfstandig mogelijk hun leven kunnen leiden. Met de vernieuwingen die nu op stapel staan wil Het Dorp opnieuw zijn wat het altijd is geweest: een voorloper met baanbrekende ideeën over gehandicaptenzorg.

Sluit Menu

[oceanwp_library id=”5785″]