Drie Active House-presentaties op Building Holland

Drie Active House-presentaties op Building Holland

Active House NL geeft tijdens Building Holland drie dagen lang de presentatie ‘In 10 stappen een Active House’.

Als je een goede, gezonde woning wil ontwerpen, moet je van goede huize komen. Je hebt te maken met regelgeving als Bouwbesluit en BENG. Je moet helder op het netvlies hebben wat de definitie voor een gezonde woning is, daarnaast wil je de opdrachtgever zoveel tegemoet komen in hun wensen.

Om ontwerpers het leven wat eenvoudiger te maken, is een stappenplan ontwikkeld. In de presentatie worden de tien stappen besproken aan de hand van praktische voorbeelden.

‘In 10 stappen een Active House’.
Bas Hasselaar Di 9 april 13:25 – 13.45 Nexus

Over Bas Hasselaar
Bas Hasselaar is adviseur Bouwfysica en Duurzaamheid bij DGMR. Vanuit die rol denkt hij mee bij veel tenders en projecten waarbij duurzaamheid en een gezond binnenmilieu gevraagd wordt. Daarnaast is hij bestuurslid bij Active House NL en lid van de Board of Directors van de internationale Active House alliantie. Hij is de hoofdredacteur van de Active House Ontwerprichtlijnen en zit in de werkgroep voor de update van de Active House Specificaties.

‘In 10 stappen een Active House’.
Jos Lichtenberg Wo 10 april 15.25 – 15.45 Nexus

Over Jos Lichtenberg
Jos Lichtenberg is Emeritus Hoogleraar Bouwinnovatie (TU Eindhoven). Hij helpt via Off Road Innovations en STIB.2030 organisaties met een innovatieambitie in de bouw en initieert hij grensverleggende projecten en onderzoek. Hij is initiatiefnemer en bewoner van het House of Tomorrow Today (HoTT), een Active House van het eerste uur.

‘In 10 stappen een Active House’.
Anne Struiksma Do 11 april 13:25 – 13.45 Nexus

Over Anne Struiksma
Anne Struiksma is junior specialist bij NIEMAN De Raadgevende Ingenieurs. Het interessantst vindt zij de kruisbestuiving tussen verschillende vakgebieden, al tijdens haar studie en nu ook bij NIEMAN. Die ideeën neemt Anne Struiksma mee in haar werkzaamheden op het gebied van Energie, Duurzaamheid en Circulariteit. Van het eerste concept tot de laatste berekening werkt zij mee aan diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten. Insteek daarbij is om bijzondere projecten realiseerbaar te maken tot energiezuinige gebouwen met zeer comfortabele gebruikers. Zij gelooft dat door goede samenwerking en door mooie en integrale oplossingen toe te passen we met elkaar de juiste steentjes bijdragen aan de verduurzaming van onze leefomgeving en ons leefmilieu, hoe groot of klein de schaal dan ook is.

Meer informatie over Building Holland

Sluit Menu

[oceanwp_library id=”5785″]