Lancering Active House label

Lancering Active House label

Vanuit de internationale Active House Alliance is met behulp van partners van Active House Nederland een label uitgebracht. Dit label werkt als een markering dat het project is ontwikkeld met de visie van Active House in gedachten. Het label zelf geeft geen oordeel over de kwaliteit en behaalde prestaties van de woning. Daarvoor blijft de Active House radar van toepassing. Voor een goede indruk van de kwaliteit van de woning is het dus nodig om naast het label ook de radar te bekijken.

Het werken met Active House is daarmee in 9 heldere stappen vormgegeven, waarvan de eerste stappen die werkelijk het verschil in het project gaan maken door iedereen vrij toegepast kunnen worden. Pas wanneer je een label wil verkrijgen voor je project wordt je gevraagd om partner te worden. Daarnaast is een kleine bijdrage nodig om de controle op de gegevens te kunnen uitvoeren.

Stap 1: Leer de 9 Active House parameters kennen.
Stap 2: Bepaal de ambitie per parameter en leg deze vast in een ambitieradar
Stap 3: Pas de Active House principes toe op je ontwerp. Het gaat hierbij zowel om de 9 kwantitatieve parameters als de 40 kwalitatieve parameters.
Stap 4: Bereken de kwantitatieve parameters met de officiële Active House radar-tool [link tool internationaal] Hier kun je 30 dagen gratis gebruik van maken. Als partner van Active House heb je onbeperkt toegang tot de tool.
Stap 5: Word partner van Active House
Stap 6: Volg een webinar over het correct toepassen van de rekentool en hoe je de benodigde gegevens voor aanvraag van het label aan kunt leveren
Stap 7: Vraag het label aan een en lever de gegevens in
Stap 8: De gegevens worden gecontroleerd, op 2-3 parameters wordt aanvullende informatie gevraagd
Stap 9: Verkrijg en gebruik het label.

Het label kan ook al in Nederland toegepast worden. Heb je belangstelling en wil je meer informatie, neem dan contact op met Marthijn Reekers, secretaris Active House (marthijn.reekers@velux.com)

Het eerste label is vorige week in Canada uitgereikt.

Sluit Menu

[oceanwp_library id=”5785″]