Je bekijkt nu Active House blog Bas Hasselaar deel 38: Voldoet niet aan verwachtingen

Active House blog Bas Hasselaar deel 38: Voldoet niet aan verwachtingen

Vol ongeloof waren de reacties de afgelopen weken wanneer ik vertelde in het eerste weekend van juli te willen verhuizen. En geef ze eens ongelijk: er moest nog het een en ander gebeuren…

Een jaar geleden heb ik al eens een blog geschreven over instanties waar je niet omheen kan, maar die noodzakelijk zijn voor een woning. In mijn specifieke geval Stedin (netbeheerder) en Evides (drinkwater). Instanties die feitelijk een monopoliepositie hebben en daar ook naar handelen. Het is ongelooflijk hoe slecht die organisaties georganiseerd zijn. Al weken lang bel ik meerdere keren per week met ze om voor elkaar te krijgen dat mijn bouwaansluiting wordt omgezet naar een permanente aansluiting in mijn meterkast. Een klus die binnen een uur geklaard kan worden, want alles is al voorbereid en ligt klaar. Iedere partij waar enige vorm van concurrentie zou spelen zou al lang failliet zijn gegaan als ze hadden gefunctioneerd zoals deze twee partijen werken.

Gelukkig is, één week voor mijn daadwerkelijke verhuizing, mijn elektriciteitsmeter eindelijk geplaatst. Nu heb ik in ieder geval stroom in mijn woning en uit ieder stopcontact. Water gaat nog via een tuinslang. Ik hoop dat dit nog vòòr de bouwvak wordt aangelegd, maar houd rekening met eind augustus. Ook de glasvezelkabel voor de internetaansluiting is naar mijn woning getrokken. De afwerking van mijn dak laat nog even op zich wachten omdat het zetwerk voor de dakranden en nok een levertijd kent van zeven weken. En dan heb ik nog geluk. De bouw draait inmiddels alweer op volle toeren en een van mijn buren die eind juni wilde beginnen met bouwen ziet dat nu uitgesteld tot eind oktober omdat de partij die palen kan boren pas dán weer een gaatje heeft (!). Een schadepost van €15.000 voor hem.

Verder ben ik nog druk bezig met het afwerken van het interieur zelf. De wanden zijn inmiddels allemaal gestuukt met leem, maar vereisen nog een afwerkhandeling. De keuken staat en de apparatuur is aangesloten, maar de achterwand moet nog getegeld worden. De badkamer is min of meer klaar, maar heeft nog geen lamp aan het plafond. Mijn slaapkamer heeft al tapijt op de vloer, maar de leidingschacht moet nog worden dichtgezet en afgewerkt. Mijn dakramen werken en zijn via de afstandsbediening aan te sturen, maar de zonwering moet nog worden geplaatst. Enzovoort enzovoorts. De komende weken zal ik in de avonden en weekenden nog flink bezig zijn om alles af te werken en klaar te maken.

Maar dan de andere kant van de medaille. Wanneer ik dit schrijf heb ik een krappe week mogen wonen in mijn nieuwe huis. En hoewel het nog een onbeschrijflijke rommel is vanwege de combinatie van onuitgepakte dozen, half uitgepakte dozen en rondslingerend gereedschap, is al zo duidelijk de kwaliteit van de woning zelf merkbaar. Ik slaap prinsheerlijk om wakker te worden met de ochtendzon die mijn lichaam als silhouet op de muur projecteert als ik op de rand van mijn bed zit. Het aanrecht is afgestemd op mijn lengte zodat ik zonder te hoeven bukken mijn ontbijt kan maken. Aan het eind van de dag plof ik neer op de bank om in de avondzon nog door mijn woonkamerraam naar buiten naar de lucht te kijken. Dat heb ik al in geen jaren meer gekund, van achteruit mijn woonkamer naar de lucht kijken!  De woonkeuken voelt en functioneert ook echt als het hart van het huis.

Een van de vragen die ik gesteld krijg van mensen die mijn woning bezoeken is waarom er in de nok van mijn woonkeuken (grote vide) een metalen buis hangt. Het antwoord ziet u in onderstaande foto.

Feit is dat het plafond in mijn keuken op zes meter hoogte is. Als ik iets wil doen in de hoogte – een lamp ophangen, gordijnen monteren in de dakramen, of wat dan ook – ik een steuntje nodig heb. Op deze wijze kan ik een hobby (klimmen) combineren met het nuttige. En daarnaast kan ik mijn tafellamp eraan hangen.

Terugkomend op de titel van dit blog: onlangs vroeg iemand me of mijn woning aan mijn verwachtingen voldoet. Het antwoord was nee. Mijn huis overtreft in bijna elk opzicht mijn verwachtingen. Het is gebouwd naar mijn inzichten en wensen, maar de som van alles is meer dan waar ik op had durven hopen, het levert een kwaliteit waar ik nog geen ervaring mee had. Ik ben zo blij dat ik hier nu eindelijk mag wonen.

Bas Hasselaar is projectmanager bij SBRCURnet en is momenteel bezig met de realisatie van een eigen Active House in Den Haag: Erasmushove.

PRIVACYVERKLARING

Stichting Active House Nederland, gevestigd te Delft (KvK-nummer 59579455) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoons- en/of bedrijfsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens
Postbus 328
4190 CH Geldermalsen
email: info@activehousenl.info

Persoonsgegevens die wij verwerken
Active House verwerkt uw persoons- en/of bedrijfsgegevens omdat u deze zelf aan ons verstrekt: bedrijfsgegevens, voor- en achternaam; adresgegevens; e-mailadres; telefoonnummer; KvK nummer;

Bijzondere en/of gevoelige persoons- en/of bedrijfsgegevens die wij verwerken

Active House verwerkt uw persoons- en/of bedrijfsgegevens voor de volgende doelen
• Partner worden van Active House
• Afhandelen van uw betaling als partner
• Inschrijven voor de Nieuwsbrief via Mailchimp
• U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

Geautomatiseerde besluitvorming
Active House neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Active House tussen zit. Active House gebruikt Wordpress als CMS-systeem.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Active House bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Zodra U uw partnerschap beëindigt, verwijderen we uw accountgegevens. Zodra u de nieuwsbrief opzegt, verwijderen wij uw emailadres uit Mailchimp.

Delen van persoonsgegevens met derden
Active House verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Het gaat hierbij met name om de uitwisseling van gegevens tussen Active House en Mailchimp voor het versturen van onze Nieuwsbrief.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Active House gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy (Google Analytics). Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.
Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Active House en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@activehousenl.info

Active House wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Active House neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@activehousenl.info